*

PekkaElonheimo

Kaikki blogit puheenaiheesta Työministeriö

Aktivointia itsenäisesti?

Suomen aktivoimislinja keskittyy tasapäistämiseen, mutta tähän olemme tottuneet tasapäiden valtakunnassa.

 

Olisiko olemassa tie jolla pitkien puukkojen yön tasapäistäminen ei tarkoittaisi hujoppien kaulan katkaisua?

 

On!

 

Itse olen näperrellyt joutoaikana kaikenlaista ja suunnitellut vielä enemmän. Tämä kaikki toimeliaisuus on kuitenkin tehtävä puolivarjossa, koska säästönnälkäinen TE-KELA-virkakoneisto vaanii tekemisiämme.

 

Työllisyys kohenee vauhdilla

Vuosi 2014

Uudenmaan ELY-keskuksen alueella oli toukokuun lopussa 77 966 työtöntä työnhakijaa kokoaikaisesti lomautetut mukaan lukien. Edelliseen kuukauteen verrattuna työttömien määrä lisääntyi 600 henkilöllä. Vuoden aikana eli toukokuusta 2013 toukokuuhun 2014 työttömien määrä lisääntyi 12 177 henkilöllä (18,5 %). Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Uudenmaan ELY-keskuksen alueella toukokuussa 9,5 %.

Vuosi 2015

Työllistämisen ongelmia mol.fi

Aloitin työurani rakennusalalla jo 15 vuotiaana ja 29 vuotiaana laitoin Kirvestyö Roivas toiminimen pystyyn ja sittemmin opiskellut itseni Insinööriksi. Koulussa havaitsin uuden tavan toimia yrittäjämäisesti laskutusfirman kautta ja pian kilpailutinkin eri tarjoajat sekä laitoin toiminimen jäihin jatkaen markkinointinimen kera. Ainoa ero toiminnassa on, että viimein ennakkoverot ja alvit sekä vakuutusmaksut jne. eivät stressaa antaen mahdollisuuden keskittyä vain töiden tekemiseen.

Sitten tuli isompi urakka ja laitoin mol.fi palveluun ilmoituksen: Palkkaan useita kirvesmiehiä.

TEM ja Lindström ampuvat kovilla - 100% provisiopalkka ei syy kieltäytyä työstä

Ihmiset kääntyvät juridisissa asioissa puoleeni satunnaisen säännöllisesti, vaikka varsinainen juristi en koulutukseltani ole vaan insinööri :)

 

Työministerit kautta aikojen

Työministeriö tulee lakkauttaa ja siirtää ne hommat vaikka sosiaaliministeriöön ja Temmiin.

 

Työministerit ovat olleet koko ajan pelkkiä nollia. Työpaikkoihin ei heidän toimillaan ole ollut mitään vaikutusta. Heidän tehtäväkseen on jäänytkin tempputyöllistäminen ja harjanostajaistyyliset tupaillat puhujan ominaisuudessa.

Työttömyys 16 % - mi on tuo soma maakunta?

Ihanaa, Keski-Suomen päättäjät, ihanaa!  Uutisarvoa on sillä, että olette innovoineet "huippuosaajien" maakunnassa, kuten sitä sanotte. Tehän huippuosaajia olette, vai kuinka?

  • Akateeminen työttömyys kasvoi neljänneksellä, yleinen työttömyys 2300 hengellä. Työttömyysaste on 16 %.

Ansiostanne työttömät akateemiset ovat nousussa maan huipulle - ehkä kaupungin kuuluisan laskumäen kiireelle. Sinne mistä on vain yksi suunta: iloisesti alas. Sinne minne heidät tuuppaatte. Ansiostanne Jyväskylän linja on jyrkästi laskeva.

Työmarkkinat: Tätäkään ei pitäisi sanoa

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) kohautti eilisillä puheilla todetessaan, että Suomessa vallitsee asennevamma ulkomaalaisia kohtaan. Hänen mukaansa rima kielitaidon suhteen pidetään aivan liian korkealla ja se sulkee huomattavan osan Suomessa asuvista ulkomaalaisista työmarkkinoiden ulkopuolelle. Ihalainen näkee, että vähemmälläkin osaamisella pärjäisi monissa ammateissa, mutta hän ei lähde erikseen määrittelemään sitä, mitä nämä ammatit oikein ovat.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä