PekkaElonheimo

Kaikki blogit puheenaiheesta Hanhikivi 1

Toimittajien ei ole pakko tehdä poliisin töitä

Mielestäni journalismin objektiivisuuden ideaali on todellisuudesta irtaantunut. Toimittajalla on yleensä oma mielipide, ja aina se vaikuttaa lopputulokseen. Toimittajien olisi kuitenkin hyvä antaa tilaa eri näkökulmille. Jos toimittaja esimerkiksi kannattaa poliisia ja Venäjän valtion ydinvoimamonopolia, hän saattaa esittää kielteisessä valossa Pyhäjoen protestileirin joka vastustaa ydinvoimalahanketta kansalaistottelemattomuuden ja sabotaasin keinoin. Tällöin olisi hyvä antaa tilaa myös Hanhikivenniemen ydinvoimalahankkeen vastustajille.

Tsernobyl 30 vuotta

Tänään on surun ja murheen päivä. On kulunut 30 vuotta Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta. Tsernobyl on pahin ihmisen aiheuttama ihmisen aiheuttama onnettomuus rauhan aikana.

Sodan aikana on tapahtunut paljon pahempaakin. Esimerkiksi Dresdenin, Hiroshiman ja Nagasakin tulimyrskyt. 

Tänään rukoilen Tsernobylin onnettomuuden uhrien ja heidän läheistensä puolesta.

Rukoilen myös niiden ystävieni puolesta, jotka tänään pysäyttävät työt Hanhikiven ydinvoimalatyömaalla. Herra, siunaa ja varjele heitä! Anna kaiken tapahtua rauhallisesti ja väkivallattomasti!

Eduskuntakysely Fennovoimasta ja ministeri Rehnin roolista

 

Fennovoiman Hanhikiven ydinvoimalahankkeen käsittelystä ja erityisesti elinkeinoministeri Olli Rehnin toiminnasta siinä on tehty eduskuntakysely.

Se on aivan paikallaan ja perusteltua.

 

http://hannasarkkinen.fi/2015/08/06/rehn-mita-fennovoiman-kanssa-tapahtui/

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä