PekkaElonheimo

"Ampukaa ministerit, nuo hullut koirat!"

Näin tekisi mieleni laulaa Ultra Brata mukaillen, kun seuraan PERSKEKO-hallituksen toimintaa ja päätöksiä. 

Sisäänpäin kääntyvä ulkopolitiikka

Olen ollut ylpeä kansainvalisestä ja kansainvälistyvästä Suomesta, jolla on hyvä maine maailmalla. Tämä maine on rakennettu 50 vuoden johdonmukaisella työllä, ja nyt siitä on tuhottu iso osa alle vuodessa. 

Pohjoismaana Suomella on ollut hyvä maine kehitysavun antajana, vaikka apumme on ollut suhteessa puolta pienempää kuin Ruotsin ja Norjan. Äkillinen kehitysavun 40% leikkaus estää uudet projektit kokonaan ja katkaisee monta avustusohjelmaa kesken sopimuskauden. Maine menee, ja sen mukana liiketoimintamahdollisuuksia ja vaikutusvaltaa esim YKssa. Kehitysapu ehkäisisi myös pakolaisvirtoja. Virallinen YK:n tavoite 0,7% BKTsta on yhtä totta kuin Stubbin puhe hallintarekisteristä.

Tyhjän äänestäminen EUn pakolaiskiintiökokouksessa ja itsenäisyysjuhlinnan kieltäminen Suomen lähetystöissä eivät ainakaan paranna Suomen mainetta.  

 Hengissäpitoyhteiskunnasta köyhäntappoyhteiskuntaan

Siunasin Suomen hyvinvointiyhteiskunnan hautaan lokakuun alussa. Itse olen puhunut jo yli 10 vuotta hengissäpitoyhteiskunnasta, sillä jo pitkään Suomi on ollut hyvinvointiyhteiskunta vain niille, joilla on hyvä työpaikka tai riittävä työeläke. Sairaille, työttömille ja minimieläkeläisille Suomi on jo vuosikausia ollut vain hengissäpitoyhteiskunta. Esimerkiksi toimeentulotuen ostovoima on pudonnut  noin  40% vuoden 1993 tasosta. Ihmisiä kuolee jo nyt köyhyyteen, kun ei ole  varaa ostaa terveellistä ruokaa ja lääkkeitä.

Nyt päätetyt leikkaukset pahentavat tilannetta rajusti. Köyhiin iskevät monet leikkaukset yhtä aikaa. 15.12 oli eriyisen synkkä päivä. Silloin leikattiin eläkkeensaajien asunmistukea ja kuntien valtionosuuksia. Itsensä työllistäviem työttömyysturva romutettiin. Vuorotteluvapaata heikennettiin ja lapsilisän indeksisidonnaisuus poistettiin. Kaikki tämä iskee pahimmin työttömiin ja pätkätyöläisiin sekä pieniä eläkkeitä saaviin. Köyhiin kohdistuvat myös junaliikenteen leikkaukset. 

Meille pitkäaikaissairaille erityisen raju on "kokonaan korvattavien" lääkkeiden omavastuun nostamien 3€:sta 50€:oon /3kk. Lääkekorvaukset ovat varmistaneet, että köyhilläkin on varaa ostaa välttämättömät lääkkeet. Ensi vuonna moni köyhä joutuu valitsemaan, ostaako lääkkeet vai viikon ruoat. Seuraa tuhansia turhia sairastumisia ja satoja tai tuhansia turhia kuolemia. Ehkä se on tarkoituskin. Tällä tavoin vähennetään "tuottamatonta" väestöä.

Hallituksen päätöksillä siis siirrytään hengissäpitoyhteiskunnasta köyhäntappoyhteiskuntaan.

Koulutuksesta leikkaaminen vie lapsiltamme tulevaisuuden. Suurimman kohun on herättänyt päivähoito-oikeuden rajaus, joka tuskin säästää mitään. Hyvä päivähoito vähentää huostaanottoja. Paljon vaarallisempia ovat yliopistojen ja korkeakoulujen rahoituksen rajut leikkaukset. Suomi on ollut koulutuksen mallimaa. Helsingin Yliopisto on maailman 100 parhaan joukossa ja 16. ei-englanninkielisistä. Muutkin isot yliopistomme ovat maailman 500 parhaan joukossa. Näillä leikkauksilla 50 vuodessa rakennetut asemat menetetään 5 vuodessa.

Huonoin hallitus sitten yleislakon 1956

Meillä on siis ulkoministeri, joka haluaa Suomen kääntyvän sisään päin. Valtiovarainministeri ei osaa laskea ja heittelee lukuja omasta päästään.  Työ- ja oikeusministeri ymmärtää työmarkkinoita, muttei lakeja. Opetusministeri ei ymmärrä tieteen tekoa. Sosiaali- ja terveysministeri käyttää ison osan työajastaan sen miettimiseen, miten turvapaikan hakijoiden ja oleskeluluvan saaneiden sosiaalitukia pienennettäisiin perustuislain vastaisesti.

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen toimi hyvin Pariisin ympäristökokouksessa. Se oli todellista maan puolustusta, paljon tärkeämpää kuin pyssyt ja Hornetit. Ilmastokokouksen epäonnistuminen olisi voinut johtaa siihen, että merenpinta nousisi 100 vuoden aikana jopa 5-6 metriä. Palattaisiin 1200-1500-luvun rantaviivaan. Esimerkiksi Raahessa kirkonmäki muuttuisi kirkkosaareksi. Tiilikainenkin heikentää metsien ja soiden suojelua.

Koko PERSKEKOa johtaa Sipilä, jonka käsitys työmarkkinoista on kuin suoraan 1930-luvulta. Siksi "Yhteiskuntasopimus" on kaatunut jo 4 kertaa, ja työmarkkinoilla on luvassa pahimmat levottomuudet vuosikymmeniin.

Serlvyyden vuoksi pitää lopuksi sanoa, että en kannata poliittista väkivaltaa tässäkään tilanteessa, jossa hallitus on kääntynyt omaa kansaansa vastaan. Kannatan vahvaa kansalaisvaikuttamista ja väkivallatonta vastarintaa. PERSKEKO on kaadettava demokraattisin keinoin, vaikkapa yleislakolla.

Onneksi Suomi on vielä kohtuullisen varakas ja vakaa. Uutta kansalaissotaa ei tule, vaikka ristiriidat kärjistyvätkin samaan tapaan kuin  100 vuotta sitten.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Suomi on ollut jo kohta 10 vuotta yleislakossa, mutta sillä ei ole mitään vaikutusta, koska rahaa saa korottomana ja ilman luottorajaa muualta.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Hallituksen olisi todellakin syytä ryhdistäyttyä tai sitten olisi parempi, että se kaatuisi mahdollisimman pian ja tulisi uudet vaalit. Vaikka eipä sillä, tuskin uusikaan hallitus pystyy korjaamaan asioita.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Minulle olisi kauhistus seuraavanlainen hallitus:

- pääministeri Antti Rinne
- valtionvarainministeri Ville Niinistö
- ulkoministeri Li Andersson..

Näillä nyt mennään ja hyvä niin!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on hyvä, että ihmisellä on unelmia, unelmat on ihmiselle tärkeitä.

Ei muuta kuin blogisti vaan järjestämään yleislakkoa, sitä odotellessa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

En lukenut kuin otsikon..missä on Petra, missä Sini..täällä ollaan ampumassa ministereitä.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

"Pohjoismaana Suomella on ollut hyvä maine kehitysavun antajana"

PYH. Rahaa ilmaiseksi jakamalla ostettu anteliaan hölmön maine, sellainen maine joutaa mennäkin.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Ultra bra muuten lauloi, että ampukaa komissaarit, ei ministerit. Mutta ei se tee lainauksesta yhtään vähemmän mauttomampaa.

Erkki Kelloniemi

Uudenvuodenpuheissaan presidentti Niinistön tärkempänä talouslääkkeenä oli itse kullekin kehotus mennä marjametsään.
Pääministeri Sipilä lupasi heiluttaa pakkokakiruoskaansa tulevanakin vuotena.

Tästä ei kapitalismin idylli enää parane. Kaikki on kuultu ja nähty moneen kertaan.

PERSKEKO-hallitus on menettänyt kansan luottamuksen ja ei muuta kuin pois päiviltä - mielellään jo keväällä, mutta viimeistään syksyllä hallitusvaihdos.

Toimituksen poiminnat